Nedeljko Milaković ostaje na čelu Gradskog groblja

V. P.
Nedeljko Milaković ostaje na čelu Gradskog groblja

Banjaluka - Aktuelni direktor preduzeća "Gradsko groblje" Nedeljko Milaković i u naredne četiri godine upravljaće ovim komunalnim preduzećem.

Tako je odlučio Nadzorni odbor (NO) ovog preduzeća, prihvativši na jučerašnjoj sjednici prijedlog konkursne komisije koja je za najboljeg kandidata proglasila Milakovića. Na konkurs za izbor direktora, koji je zatvoren krajem prošle godine, osim Milakovića, prijavio se još jedan kandidat, Milosava Jakovljević.

Novi-stari direktor "Gradskog groblja" je potvrdio da je ponovo dobio povjerenje NO tog preduzeća.

- Osnovni cilj je da zadržim kontinuitet pozitivnog poslovanja "Gradskog groblja", kao što je to bilo i u prethodne četiri godine, da poboljšam uslove rada i da se uvede red u pogrebnu djelatnost u Banjaluci, ali i na nivou RS - naveo je Milaković.

Istakao je da je osnovni problema nelojalna konkurencija.

- Kada se uzme u obzir da u gradu prosječno godišnje umre oko 2.000 ljudi, a mi sahranimo od 300 do 400 njih, postavlja se pitanje ko je sahranio ostale. Cilj je da napravimo red i da za sve sahrane na području Banjaluke, ali i drugih opština i gradova, budu zadužena preduzeća koje je lokalna zajednica ovlastila za obavljanje pogrebne djelatnosti - kazao je Milaković.

Na mjesto direktora "Gradskog groblja" Milaković je prvi put došao u novembru 2013. i tu godinu je preduzeće završilo sa gubitkom od 144.776 KM. Prema procjenama, 2017. godinu bi ovo komunalno preduzeće trebalo da završi sa plusom većim od 100.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana