Наставак уређења “Фочанске куће”: Нови кафе-клуб и плато у мају

Р. Ђ.
Наставак уређења “Фочанске куће”: Нови кафе-клуб и плато у мају

Фоча - Уређењем дворишта и изградњом кафе-клуба у оквиру новог културног здања “Фочанске куће” предузеће “Извор” наставило је са улагањем у овај вишефункционални објекат, који је однедавно на услузи умјетницима, књижевницима и младим ствараоцима који имају простор за изложбе и представљање својих идеја и рада.

Руководство предузећа “Извор” сматра да је значајно и вриједно наставити улагање у један од архитектонски најљепших објеката у Фочи како би његова намјена била комплетна. Отварање новог кафе-клуба очекује се за неколико мјесеци.

- Све се ради у посебном стилу који не одудара од архитектонске цјелине, а посао би требало да буде завршен у мају. Унутрашњи дио објекта је већ прилично завршен, а спољни радови су у току - рекао је директор предузећа “Извор” Миомир Бојат.

У непосредној близини “Фочанске куће” налази се Спортски центар “Партизан”, испред којег општина намјерава да уреди двориште, а у којем ће ускоро своје просторије добити и КУД Фоча, па би ова два објекта, како су замислили у локалној управи, могла постати мјесто за организацију разних омладинских активности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана