Narednih dana toplo, u petak hladnije sa kišom

Srna
Narednih dana toplo, u petak hladnije sa kišom

Banjaluka - U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se toplije vrijeme uz dosta sunčanih intervala, dok će krajem sedmice doći do pada temperature, uz kišu i slab snijeg, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.

Danas će biti toplo, uz sve više sunčanih intervala na jugu i zapadu, sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih.


Sutra ujutru će na istoku biti oblačnije uz slabu kišu, dok se u toku dana očekuje toplije i sunčano vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od minus jedan do četiri, a u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova, dok najviša dnevna od osam do 15 stepeni.

U utorak, 26. decembra, ujutru će na istoku biti hladnije i ponegdje maglovito, u ostalim predjelima toplije, a u toku dana toplo uz sunčane periode i postepeno naoblačenje sa zapada.

Počeće da duva jugo koji će tokom dana postepeno da jača na jugu i zapadu, a jutarnja temperatura vazduha očekuje se između minus tri i četiri stepena Celzijusova, dok najviša dnevna između osam i 15 stepeni.

Toplo, oblačno i vjetrovito vrijeme očekuje se u srijedu, 27. decembra, kada će duvati jak, na jugu i zapadu povremeno olujni jugo, a kiša će u Hercegovini u noći ka četvrtku, 28. decembra, postepeno jačati.

Jutarnja temperatura vazduha očekuje se od nula do osam stepeni Celzijusovih, dok najviša dnevna od devet do 16 stepeni.

U četvrtak se očekuje jača kiša, prvo na jugu, a tokom popodneva i na zapadu, a uveče i u noći i na istoku, dok će u Hercegovini biti obilnih padavina.

Popodne dolazi do zahlađenja pa će u brdsko-planinskim predjelima kiša preći u snijeg, a uveče i u noći snijeg će početi i ponegdje u nižim predjelima.

Jutarnja temperatura biće i maksimalna od sedam do 13 stepeni Celzijusovih, jer će tokom dana opadati i minimalna, koja će se javiti uveče, biće od jedan do osam stepeni.

U petak, 29. decembra, biće hladnije, ujutru sa slabim snijegom, koji tokom dana prestaje uz postepeno razvedravanje, tako da se posljednjeg vikenda pred novu godinu očekuje suvo i postepeno toplije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana