Наредних дана топло, у петак хладније са кишом

Срна
Наредних дана топло, у петак хладније са кишом

Бањалука - У Републици Српској наредних дана очекује се топлије вријеме уз доста сунчаних интервала, док ће крајем седмице доћи до пада температуре, уз кишу и слаб снијег, речено је Срни у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске.

Данас ће бити топло, уз све више сунчаних интервала на југу и западу, са највишом дневном температуром ваздуха од седам до 14 степени Целзијусових.


Сутра ујутру ће на истоку бити облачније уз слабу кишу, док се у току дана очекује топлије и сунчано вријеме.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од минус један до четири, а у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова, док највиша дневна од осам до 15 степени.

У уторак, 26. децембра, ујутру ће на истоку бити хладније и понегдје магловито, у осталим предјелима топлије, а у току дана топло уз сунчане периоде и постепено наоблачење са запада.

Почеће да дува југо који ће током дана постепено да јача на југу и западу, а јутарња температура ваздуха очекује се између минус три и четири степена Целзијусова, док највиша дневна између осам и 15 степени.

Топло, облачно и вјетровито вријеме очекује се у сриједу, 27. децембра, када ће дувати јак, на југу и западу повремено олујни југо, а киша ће у Херцеговини у ноћи ка четвртку, 28. децембра, постепено јачати.

Јутарња температура ваздуха очекује се од нула до осам степени Целзијусових, док највиша дневна од девет до 16 степени.

У четвртак се очекује јача киша, прво на југу, а током поподнева и на западу, а увече и у ноћи и на истоку, док ће у Херцеговини бити обилних падавина.

Поподне долази до захлађења па ће у брдско-планинским предјелима киша прећи у снијег, а увече и у ноћи снијег ће почети и понегдје у нижим предјелима.

Јутарња температура биће и максимална од седам до 13 степени Целзијусових, јер ће током дана опадати и минимална, која ће се јавити увече, биће од један до осам степени.

У петак, 29. децембра, биће хладније, ујутру са слабим снијегом, који током дана престаје уз постепено разведравање, тако да се посљедњег викенда пред нову годину очекује суво и постепено топлије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана