Након више од двије деценије ученици се школују за фризера

Срна
Након више од двије деценије ученици се школују за фризера

Бијељина - У Пољопривредној и медицинској школи у Бијељини, након двије деценије, отворен је смјер за фризера на којем једно одјељење ученика за сада учи само теорију, а ускоро би требало да почну и са практичном наставом.

Професор практичне наставе Андријана Митровић каже да је неопходно што прије обезбиједити учионицу за практичну наставу како би 29 ученика имало прилику да теоретска сазнања примијене у пракси.

“Учионица би требало да буде спремна до краја октобра, али нисам баш сигурна да ће се у тој намјери успјети”, рекла је Митровићева Срни.

Она је додала да је планом и програмом предвиђено да ученици од друге године иду на праксу у фризерске салоне у граду.

Митровићева, која је и сама дугогодишњи фризер, каже да ове радне снаге недостаје у граду, те да је тренутно тешко наћи доброг, школованог и обученог фризера.

“Ако од ове генерације половина ђака изађе добро обучена и спремна за рад, фризери у Бијељини биће спреми да их запосле”, рекла је Митровићева.

За занимање фризера у Бијељини пријавили су се ученици који су основну школу завршили са веома добрим успјехом, међу којима има и одликаша.

Одјељење фризера у бијељинској средњој школи отворено је на иницијативу Привредног савјета Градске управе у Бијељини, Занатско-предузетничког удружења “Предузетник”, градске Секције фризера и козметичара, те Актива директора средњих школа, уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана