Nakon što je dao izjavu “Glasu Srpske” Vasiljeviću braća Muškić prijete smrću

Goran Maunaga
Nakon što je dao izjavu “Glasu Srpske” Vasiljeviću braća Muškić prijete smrću

Vlasenica - Vlaseničanin Slobodan Vasiljević prijavio je Policijskoj stanici u Vlasenici mještane Irfana Muškića i njegovog brata I. M., koji je stariji maloljetnik, zbog prijetnji smrću.

Vasiljević kaže da su mu prijetnje upućene putem društvenih mreža nakon što je dao izjavu “Glasu Srpske” u tekstu o vlaseničkim policajcima koji su se fotografisali s ratnom zastavom Armije RBiH. Tada je govorio o švercu narkoticima, oružjem i stokom, koji se vezuje za bivšeg zamjenika komandira Policijske stanice Muamera Ferhatovića, o čemu su Vlaseničani obaviješteni putem letaka koje je distribuisala grupa nezadovoljnih građana.

Irfan Muškić je u poruci Vasiljeviću na “Fejsbuku” iznio niz uvreda i psovki na račun majke, sestre i djeteta uz poruku da će se iz Beograda, gdje radi, u Vlasenicu vratiti u pogrebnim kolima.

- Srbe na vrbe, nema vrba koliko ima Srba, nema veze može i na breze - napisao je jedan od braće.

Vasiljević smatra da iza svega stoji Ferhatović.

- Vjerujem u institucije RS pa sam podnio krivičnu prijavu protiv tih lica. Prijetnje me neće spriječiti da nastavim borbu protiv organizovane kriminalne grupe od čije je droge posljednjih godina preminulo nekoliko mojih sugrađana - kaže Vasiljević.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović kaže da je policija nakon prijave sve provjerila i o tome obavijestila tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, podružnica Vlasenica, Biljanu Petrović.

- Ona je donijela odluku da braća I.M. i I.M, od kojih je jedan maloljetan, budu prekršajno sankcionisani prema Zakonu o javnom redu i miru za prekršajno djelo vrijeđanje - kaže Simojlovićeva.

Nedavno je grupa građana u dva navrata podijelila oko 3.000 letaka u kojima se navode detalji onoga čime se bavi, kako je navedeno, organizovana policijsko-kriminalna grupa.

“Glas Srpske” prije godinu objavio je da su građani Vlasenice uputili pismo ministru unutrašnjih poslova RS Radislavu Jovičiću, u kojem traže da njih i njihovu djecu zaštiti od samovolje Ferhatovića. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS Mirna Šoja tada je potvrdila da je pismo stiglo i da su povodom toga preduzete neophodne mjere.

“1. mart”

Na tekst koji je “Glas Srpske” objavio prošlog mjeseca, uz fotografiju na kojoj su trojica vlaseničkih policajaca sa ratnom zastavom Armije RBiH reagovala je i Koalicija “1. mart” tražeći da objavimo demanti, iako ta organizacija nigdje u tekstu nije spomenuta. Takođe delegat u Vijeću naroda RS Mujo Hadžiomerović je tvrdio da je riječ o napadu na Bošnjake povratnike i Vlasenicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana