Највише бодова ђацима хота школе “Борисав Станковић”

Д. С.
Највише бодова ђацима хота школе “Борисав Станковић”

Бањалука - Распјевани ђаци хора бањалучке Основне школе “Борисав Станковић” освојили су највише бодова на Републичком такмичењу хорова основних школа, које је одржано послије петнаестогодишње паузе.

Прву награду на такмичењу, које је уторак одржано у Концертној дворани Банског двора у Бањалуци, са ОШ “Борисав Станковић”,  дијеле хор Основне школе “Шамац” и “Петар Кочић” из Приједора.

Ђаци основне школе “Вук С. Караџић” Бањалука, “Јован Дучић” Касиндо и “Васа Чубриловић” из Градишке освојили су другу награду, док су трећу награду побрали ђаци школе “Стеван Немања” Горњи Драгаљевац, те три истоимене школе “Свети Сава” из Модриче, Зворника и Источног Новог Сарајева.

Такмичење се након вишегодишње паузе одржало у организацији Републичког педагошког завода, а све хорове оцјењивао је трочлани стручни жири.

Директор Завода Предраг Дамјановић истакао је да је посљедњи пут такмичење хорова основних школа одржано 2003. године.

- На Републичком такмичењу, којем је претходило регионално и општинско, поред десет најбољих хорова из РС, учествовало је више од 400 ученика, наставника и професора - казао је Дамјановић.

Предсједник жирија Младен Матовић истакао је да се руководству Завода, које је препознало значај овог такмичења и поново покренуло његову организацију, мора одати велико признање.

- Познато је да пјевање у хору представља активност која доприноси развоју интелектуалних и естетских способности код дјеце -  рекао је Матовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана