Najsavremenija ambulantna kola u BiH stigla u Kotor Varoš

Agencije
Najsavremenija ambulantna kola u BiH stigla u Kotor Varoš

Kotor Varoš - Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš dobio je najsavremenije sanitetsko vozilo kao poklon Fondacije “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana za dobro realizovan projekat izgradnje nove zgrade u krugu ove zdravstvene ustanove.

U novom bloku Doma zdravlja koji je sagrađen zahvaljujući donaciji ove fondacije vrijednoj više od milion KM biće smješteni Hitna pomoć i ambulante porodične medicine.

- Ovo je veliki poklon ne samo Domu zdravlja, nego građanima Kotor Varoša od prijatelja iz Azerbejdžana. Vozilo je tek sišlo sa proizvodnih traka iz fabrike “Mercedes” i koštaće sa obavezama oko 250.000 KM. Vozilo ima svu potrebnu opremu koja je neophodna Hitnoj pomoći. Riječ je o najsavremenijem sanitetskom vozilu u okruženju i prvo je ovakvo uvezeno u BiH - rekao je direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić i dodao da je ovim u potpunosti obnovljen vozni park.

Donacija Fondacije “Hajdar Alijev” za izgradnju i opremanje nove zgrade i nabavku novog sanitetskog vozila dostigla je vrijednost od oko 1,5 miliona KM. Novi objekat je u potpunosti završen i funkcionalno opremljen u skladu sa najvišim standardima u zdravstvu. Preostalo je da bude svečano otvoren i stavljen u upotrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana