Наградио полицију рачунарима за пожртвованост при гашењу пожара

Срна
Наградио полицију рачунарима за пожртвованост при гашењу пожара

Фоча - Власник фочанског предузећа за производњу, трговину и туризам "Болетус РС" Миро Врећо поклонио је данас Полицијској управи Фоча пет лаптоп рачунара у знак захвалности за пожртвовану интервенцију полиције приликом гашења пожара који је пријетио да захвати објекте овог предузећа.

Пожар у мјесту Хандићи, код Фоче, избио је 11. августа, а полиција је одмах по добијању позива за помоћ, заједно са ватрогасцима и осталим службама, хитно реаговала, па је ватра угашена без људских жртава и веће материјалне штете.


Из Полицијске управе наводе да је власник објекта, који је био угрожен пожаром, одлучио да поклони полицији рачунаре због изражене храбрости, брзине интервенције, великог пожртвовања и максималне ангажованости полицијсих службеника, укључујући и начелника Полицијске управе Велимира Костовића.

"За Врећа је то скроман поклон, а за полицијске службенике значајна донација која ће помоћи у реализовању и спровођењу редовних послова и задатака", наводе из полиције.

Врећо је рекао да су полицијски службеници приликом интревенције спасили и обезбиједили од пожара не само његов објекат, него и остале стамбене објекте у близини, не гледајући на вјерску и националну припадност, истакавши да је потребно да се мјештани побрину за уређење дворишта својих кућа и окућница да у наредном периоду не би дошло до сличних ситуација.

"Сви би требало више да примијете значај полицијских службеника, а не само да им се упућују критике и примјећују пропусти", истакао је Врећо.

Предузеће "Болетус РС" бави се откупом и прерадом воћа и шумских плодова, а један његов погон налази се и у општини Рудо, па ће један од пет рачунара бити уручен Полицијској станици у тој општини, која је добила нове просторије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана