Nacionalna kuhinja glavni adut Srpske

R. Đ.
Nacionalna kuhinja glavni adut Srpske

Foča - Bogata gastro ponuda koja obiluje autohtonim jelima, domaćim proizvodima i zdravom hranom značajan je turistički potencijal Republike Srpske, koji već godinama privlači turiste sa svih kontinenata, ali je neophodno da po ugledu na mnoge druge zemlje svoj identitet prepozna u bogatstvu nacionalne kuhinje podižući kvalitet pružanja usluga na viši nivo.

Poručeno je to u petak sa konferencije “Gastro susreti” koju je u fočanskom motelu “Brioni” organizovalo Ministarstvo trgovine i turizma RS, a na kojoj su domaći proizvođači iz cijele RS predstavili tradicionalna jela i pića.

Ministarka trgovine i turizma RS Dragica Kovač istakla je da su ovakvi susreti prilika da se na jednom mjestu prezentuje bogatstvo domaćih jela i pića, ali i da se proizvođači okupe i razmijene mišljenja, usvoje nova iskustva i znanje kroz edukativna predavanja.

Direktorica Turističke organizacije RS Nada Jovanović istakla je da se u narednom periodu, kada je je riječ o promociji gastronomije, mora mnogo raditi na podizanju kvaliteta usluga koje pružaju domaći proizvođači, ugostitelji, vinari.

- Znamo da imamo fantastične proizvođače autohtonih proizvoda koje želimo da spojimo sa pružaocima usluga u hotelima i restoranima, kako bi nacionalna kuhinja dobila onu poziciju koja zaslužuje i koju svaka zemlja njeguje. Zato je važno podići kvalitet pružanja usluga, moramo imati vrhunsku uslugu, to je ono što pamti svaki gost - rekla je Jovanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana