Национална кухиња главни адут Српске

Р. Ђ.
Национална кухиња главни адут Српске

Фоча - Богата гастро понуда која обилује аутохтоним јелима, домаћим производима и здравом храном значајан је туристички потенцијал Републике Српске, који већ годинама привлачи туристе са свих континената, али је неопходно да по угледу на многе друге земље свој идентитет препозна у богатству националне кухиње подижући квалитет пружања услуга на виши ниво.

Поручено је то у петак са конференције “Гастро сусрети” коју је у фочанском мотелу “Бриони” организовало Министарство трговине и туризма РС, а на којој су домаћи произвођачи из цијеле РС представили традиционална јела и пића.

Министарка трговине и туризма РС Драгица Ковач истакла је да су овакви сусрети прилика да се на једном мјесту презентује богатство домаћих јела и пића, али и да се произвођачи окупе и размијене мишљења, усвоје нова искуства и знање кроз едукативна предавања.

Директорица Туристичке организације РС Нада Јовановић истакла је да се у наредном периоду, када је је ријеч о промоцији гастрономије, мора много радити на подизању квалитета услуга које пружају домаћи произвођачи, угоститељи, винари.

- Знамо да имамо фантастичне произвођаче аутохтоних производа које желимо да спојимо са пружаоцима услуга у хотелима и ресторанима, како би национална кухиња добила ону позицију која заслужује и коју свака земља његује. Зато је важно подићи квалитет пружања услуга, морамо имати врхунску услугу, то је оно што памти сваки гост - рекла је Јовановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана