Начелника Угљевика терете за злоупотребе

Н. Б.
Начелника Угљевика терете за злоупотребе

Угљевик - Начелник Угљевика Василије Перић пријављен је Окружном тужилаштву у Бијељини због сумње да је предузећу “Монт градња” незаконито омогућио да зими чисти улице Угљевика, додијеливши му 155.000 КМ.

Перића, који је члан СДС-а, сумњиче да је крајем 2017. године донио одлуку којом је поменуто предузеће изабрано за најповољнијег понуђача за послове чишћења снијега на улицама града. Та одлука донесена је незаконито, односно без обавјештења јавности да преговара са “Монт градњом”.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске  рекли су, наводећи иницијале, да Перића терете за злоупотребу службеног положаја.

Перић тврди да је тендер одрађен у складу са законом и да му није јасно за шта га терети полиција.

- Процедура за послове чишћење снијега је обављена благовремено и ваљано. Ту нема ни трунке кривичног дјела. Крајем јуна прошле године смо расписали тендер, који је био отежан због разних жалби. Са предузећем “Монт градња” усмено смо преговарали, а наравно било је и понуда других предузећа. “Монт градња” је дала најповољнију понуду и на основу ње смо потписали уговор крајем 2017. када је снијег већ био на вратима - казао је Перић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана