Načelnici osam posavskih opština dogovorili se o zajedničkim koracima

Srna
Načelnici osam posavskih opština dogovorili se o zajedničkim koracima

Šamac - Načelnici posavskih opština Šamac, Pelagićevo, Donji Žabar, Vukosavlje, Domaljevac-Šamac, Odžak, Gradačac i Orašje dogovorili su se juče u Šamcu da formiraju neformalno tijelo koje će na nivou BiH, RS i FBiH pratiti javne pozive međunarodnih fondova i definisati projekte za koje mogu zajednički aplicirati.

Načelnik Šamca Đorđe Milićević rekao je da ideja postoji već duže vrijeme jer postoje ozbiljni problemi koje mogu zajednički rješavati te dodao da bi načelnici odjeljenja za privredu iz svih pomenutih opština sredinom godine trebalo da formiraju neformalno tijelo.

- Definisali smo oblasti u kojima postoji mogućnost saradnje, a to su prvenstveno poljoprivreda, deponije i odlaganje otpada, kao i niz drugih komunalnih problema sa kojima se suočavamo - naveo je Milićević.

Načelnik opštine Domljevac-Šamac Stjepan Piljić ocijenio je da ovim dogovorom šalju poruku javnosti da na ovim područjima žive ljudi koji žele da sarađuju i stvaraju bolje uslove.

Šef Kancelarije OEBS-a u Brčkom Đanpjer Grančeli naveo je da bolja saradnja može biti od velike pomoći vlastima i građanima, s ciljem poboljšavanja kvaliteta života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana