Na adresu Pošta RS stiglo neobično pismo: Traži se Marinko iz Banjaluke koji voli fudbal

M. L.
Na adresu Pošta RS stiglo neobično pismo: Traži se Marinko iz Banjaluke koji voli fudbal

Banjaluka - Na adresu "Pošta RS" nedavno je stiglo neobično pismo u kojem izvjesna Ilari moli zaposlene u ovom preduzeću da joj pomognu u pronalasku Marinka iz Banjaluke kojeg je upoznala u njemačkom gradu Frajzingu u oktobru 2014. godine.

Pismo na engleskom jeziku poslato je iz Italije i prema onome što se može razaznati iz redova napisanih rukom pošiljaoca, Ilari i Marinko sreli su se dok je onda radila u restoranu u Frajzingu, a Marinko u jednoj građevinskoj firmi. O njemu zna samo da je iz Banjaluke, da voli fudbal i da nema ni brata ni sestru. U pismu piše da je u vrijeme kada su se upoznali Marinko imao 32, a ona 30 godina.

U "Poštama RS" kažu da su pokušali pronaći Marinka, ali bezuspješno, jer je pošiljalac naveo samo njegovo ime i broj telefona koji nije u upotrebi.

- Stiglo nam je pismo u pismu, odnosno jedno pismo za "Pošte" u kojem se nalazi objašnjenje na engleskom jeziku, a u njemu je bilo i pismo za Marinka koje nismo otvorili - rekla je portparolka ovog preduzeća Željka Koljančić i dodala da Marinka pismo i dalje čeka u "Poštama", jer pošiljalac nije naveo svoju adresu, pa ne mogu ni da ga vrate.

Kako bi pomogli ženi da pronađe muškarca pismo su objavili na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Naš pokušaj da identifikujemo Marinka iz Banjaluke bio je neuspješan. Broj koji je Ilari navela da je Marinkov i dalje je isključen, a više sreće nismo imali ni u pokušaju da stupimo u kontakt s njom. Tako za sada ostaje misterija ko je muškarac za kojim traga žena sa adresom u Italiji.

Poštar u penziji Milivoja Barišić kaže da su neobična pisma iz svih krajeva bivše Jugoslavije i svijeta i ranije punila poštarske torbe.

- Jedne prilike stiglo je pismo u selo. Pod tim imenom i prezimenom imali smo nekoliko mještana. Danima sam kucao od vrata do vrata dok nisam našao onoga kome je namijenjeno. A bilo je zaista važno, pozivali su ga na komisiju u Zagreb u vezi sa penzionisanjem - ispričao je Barišić.

Ističe da je među pismima često bilo i onih ljubavnih, namirisanih, koje su djevojke slale svojim mladićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana