На адресу Пошта РС стигло необично писмо: Тражи се Маринко из Бањалуке који воли фудбал

М. Л.
На адресу Пошта РС стигло необично писмо: Тражи се Маринко из Бањалуке који воли фудбал

Бањалука - На адресу "Пошта РС" недавно је стигло необично писмо у којем извјесна Илари моли запослене у овом предузећу да јој помогну у проналаску Маринка из Бањалуке којег је упознала у њемачком граду Фрајзингу у октобру 2014. године.

Писмо на енглеском језику послато је из Италије и према ономе што се може разазнати из редова написаних руком пошиљаоца, Илари и Маринко срели су се док је онда радила у ресторану у Фрајзингу, а Маринко у једној грађевинској фирми. О њему зна само да је из Бањалуке, да воли фудбал и да нема ни брата ни сестру. У писму пише да је у вријеме када су се упознали Маринко имао 32, а она 30 година.

У "Поштама РС" кажу да су покушали пронаћи Маринка, али безуспјешно, јер је пошиљалац навео само његово име и број телефона који није у употреби.

- Стигло нам је писмо у писму, односно једно писмо за "Поште" у којем се налази објашњење на енглеском језику, а у њему је било и писмо за Маринка које нисмо отворили - рекла је портпаролка овог предузећа Жељка Кољанчић и додала да Маринка писмо и даље чека у "Поштама", јер пошиљалац није навео своју адресу, па не могу ни да га врате.

Како би помогли жени да пронађе мушкарца писмо су објавили на својој "Фејсбук" страници.

Наш покушај да идентификујемо Маринка из Бањалуке био је неуспјешан. Број који је Илари навела да је Маринков и даље је искључен, а више среће нисмо имали ни у покушају да ступимо у контакт с њом. Тако за сада остаје мистерија ко је мушкарац за којим трага жена са адресом у Италији.

Поштар у пензији Миливоја Баришић каже да су необична писма из свих крајева бивше Југославије и свијета и раније пунила поштарске торбе.

- Једне прилике стигло је писмо у село. Под тим именом и презименом имали смо неколико мјештана. Данима сам куцао од врата до врата док нисам нашао онога коме је намијењено. А било је заиста важно, позивали су га на комисију у Загреб у вези са пензионисањем - испричао је Баришић.

Истиче да је међу писмима често било и оних љубавних, намирисаних, које су дјевојке слале својим младићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана