Na Svetosavskoj zabavi u Prnjavoru prikupljeno 7.600 KM

Srna

Prnjavor - Na Svetosavskoj zabavi u organizaciji Kola srpskih sestara u Prnjavoru prikupljeno je 7.600 KM, koje će biti usmjerene kao pomoć da dvije socijalno ugrožene porodice sa područja opštine Prnjavor.Darovanjem krofni, među kojima je bila jedna sa dukatom sa likom Svetog Save, prikupljeno je 3.000 KM.

Prnjavorski privrednici su za istu namjenu donirali 1.600 KM, a opština Prnjavor 2.000 KM. U ovu humanitarnu aktivnost ove godine uključio se i Klub malog fudbala "Obilić" , koji je na Svetosavskom turniru u futsalu prikupio 1.000 KM.


Sredstva prikupljena na Svetosavskoj zabavi, održanoj sinoć, a koju u Prnjavoru 25. godinu organizuje Kolo srpskih sestara, biće uručena ratnom vojnom invalidu Mirku Markoviću iz Naseobine Lišnja i sestrama Petri i Nedeljki Vujičić iz Donjih Vijačana.

Predsjednica Kola srpskih sestara Ljubinka Rapić kaže da na adresu ove humanitarne organizacije svakodnevno pristižu molbe za pomoć velikog broja sugrađana koji žive u teškim socijalnim uslovima.

"Bijeda, neimaština i životna muka tih ljudi tjeraju nas da sve više radimo kako bismo im barem malo pomogli. Jedan od načina da se prikupe sredstva je i organizacija Svetosavske zabave, čije smo održavanje obnovili 1993. godine. Želja nam je da se tradicija nastavi i da ostvarujemo zajednički cilj, a to je da pomognemo onima kojima je to potrebno", kaže Rapićeva.

Protojerej Duško Drinić rekao je da je humanost jedan od puteva na koji je srpski narod uputio prvi srpski svetitelj i prosvetitelj Sveti Sava.

"Svetosavski put je jedini pravi i ispravni put kojim treba da idemo", poručio je protojerej Drinić.

Svetosavskoj zabavi je prisustvovao i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je istakao da je Kolo srpskih sestara u godinama postojanja i rada ispunilo svoju misiju.

"Sredstava koja prikupe na ovoj zabavi odlaze u prave ruke, odlaze zaista onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Tomaš.

Dukat je donirala zlatara "Sezam", čija je vlasnica Zagorka Vrhovac našla dukat u krofni, pa je ponovo novčanu protivvrijednost dukata darovala kao pomoć staricama Vujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana