На Светосавској забави у Прњавору прикупљено 7.600 КМ

Срна

Прњавор - На Светосавској забави у организацији Кола српских сестара у Прњавору прикупљено је 7.600 КМ, које ће бити усмјерене као помоћ да двије социјално угрожене породице са подручја општине Прњавор.Даровањем крофни, међу којима је била једна са дукатом са ликом Светог Саве, прикупљено је 3.000 КМ.

Прњаворски привредници су за исту намјену донирали 1.600 КМ, а општина Прњавор 2.000 КМ. У ову хуманитарну активност ове године укључио се и Клуб малог фудбала "Обилић" , који је на Светосавском турниру у футсалу прикупио 1.000 КМ.


Средства прикупљена на Светосавској забави, одржаној синоћ, а коју у Прњавору 25. годину организује Коло српских сестара, биће уручена ратном војном инвалиду Мирку Марковићу из Насеобине Лишња и сестрама Петри и Недељки Вујичић из Доњих Вијачана.

Предсједница Кола српских сестара Љубинка Рапић каже да на адресу ове хуманитарне организације свакодневно пристижу молбе за помоћ великог броја суграђана који живе у тешким социјалним условима.

"Биједа, неимаштина и животна мука тих људи тјерају нас да све више радимо како бисмо им барем мало помогли. Један од начина да се прикупе средства је и организација Светосавске забаве, чије смо одржавање обновили 1993. године. Жеља нам је да се традиција настави и да остварујемо заједнички циљ, а то је да помогнемо онима којима је то потребно", каже Рапићева.

Протојереј Душко Дринић рекао је да је хуманост један од путева на који је српски народ упутио први српски светитељ и просветитељ Свети Сава.

"Светосавски пут је једини прави и исправни пут којим треба да идемо", поручио је протојереј Дринић.

Светосавској забави је присуствовао и начелник општине Прњавор Дарко Томаш који је истакао да је Коло српских сестара у годинама постојања и рада испунило своју мисију.

"Средстава која прикупе на овој забави одлазе у праве руке, одлазе заиста онима којима је помоћ најпотребнија", рекао је Томаш.

Дукат је донирала златара "Сезам", чија је власница Загорка Врховац нашла дукат у крофни, па је поново новчану противвриједност дуката даровала као помоћ старицама Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана