На Двориштима одржан куп Јахоринска бајка

Срна
На Двориштима одржан куп Јахоринска бајка

Јахорина - На стазама Нордијског ски-центра "Дворишта" на Јахорини данас је одржано такмичење у скијашком трчању које је окупило шест екипа и око 100 такмичара у мушкој и женској категорији.

Организатор такмичења Томислав Лопатић рекао је новинарима да је данас одржан КУП "Јахоринска бајка", а сутра ће бити одржан КУП "Гријањеинвест" Пале.

Он је додао да су оба такмичења међународног карактера и налазе се у календару такмичења Ски савеза БиХ.

"Задовољни смо одзивом, категорије су од сениора до млађих јуниора у мушкој и женској конкуренцији. Имамо госте из Србије и наше домаће такмичаре, а један број скијаша отишао је на Свјетско првенство у Словачку", истакао је Лопатић.

Лопатић је навео да је данашње такмичење локално, те да је то само пробно такмичење пред Европски зимски омладински олимпијски фестивал /ЕЈОФ/ који ће бити одржан од 9. до 16. фебруара.

Он је навео да ће се на стазама "Дворишта" одржати такмичење у биатлону за ЕЈОФ, да очекују око 200 такмичара у мушкој и женској конкуренцији, те да је за овај ски-центар то један од најзначајних догађаја послије Олимпијских игара у Сарајеву.

Побједник у сениорској категорији на пет километара Стефан Лопатић и члан Ски-клуба "Романија" Пале рекао је да су услови на стази задовољавајући и да му је вријеме трке било око 15 минута.

Побједник у женској конкуренцији у категорији сениорки на пет километара Сања Кусмук каже да је њен клуб "Романија" са Пала организатор трке, да су се потрудили да све протекне у најбољем реду и да је стаза добра.

Побједник у категорији старији пионири и учесник ЕЈОФ-а у дисциплини биатлон Давор Шкипина рекао је да је задовољан трком, али да на ЕЈОФ-у очекује позитиван резултат, јер је напорно радио љети и током ове зиме.

Секретар данашњег такмичења Мирослав Горета каже да је задовољан одзивом такмичара и оствареним резултатима, с обзиром да је веома хладно, а снијег је био незгодан за припрему стазе пошто је падао цијелу ноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана