Muzičari iz Srpca uručili pomoć oboljeloj djeci

D. J.
Muzičari iz Srpca uručili pomoć oboljeloj djeci

Srbac - Za liječenje oboljelih mališana iz Srpca prikupljeno je 2.100 KM na humanitarnom koncertu koji je organizovan u čast preminulog muzičara Miodraga - Mikija Mikića.

 

Od tog iznosa, 1.200 KM je uručeno samohranoj majci Neveni Ignjatić za liječenje njenog sina Živka Miljića koji boluje od cerebralne paralize i drugih teških oboljenja a 900 KM je uručeno Udruženju roditelja i djeci sa posebnim potrebama “Izvor”.

Pomoć je uručila Snježana Mikić, supruga pokojnog Miodraga, zajedno sa sinovima Stefanom i Davidom, koji su sa sestrom Teom na godišnjicu Miodragove smrti održali koncert za pamćenje u prepunom Domu kulture pred više od 500 ljudi.

Samohrana majka Nevena Ignjatić imala je samo riječi hvale za gest porodice Mikić jer joj je potreban novac za hranu i lijekove.

- Svakodnevno izdvajam oko 20 KM za Živkove obroke, a preživljavamo sa svega 250 KM mjesečno od pomoći koju dobijemo preko Centra za socijalni rad. Radila sam nekoliko godina, ali sam prestala da radim kako bih bila uz sina - rekla je Nevena koja ima još jednu maloljetnu kćerku.  Ona dodaje da je Živko i dalje u teškom zdravstvenom stanju i da je potrebno da ga uskoro vodi u Zagreb na terapije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana