Мост преко Дрине у Зворнику обнавља донација Србије

М. Ми.
Мост преко Дрине у Зворнику обнавља донација Србије

Бањалука - Новац за санацију моста Краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику преко ријеке Дрине биће обезбијеђен из донација Владе Србије, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе РС.

Министри су јуче усвојили информацију о пројекту санације моста Краља Александра Првог Карађорђевића у којој је наведено да ће инвеститора на овом пројекту ангажовати град Зворник.

- Санација овог моста са носивом челичном конструкцијом дужине 208 метара подразумијева скидање постојеће дотрајале коловозне конструкције - саопштено је из Владе Српске.

Овај мост остаће гранични прелаз између Србије и РС за пјешаке, с обзиром на то да се на другом мосту, који је удаљен око километар, налази гранични прелаз намијењен за возила и пјешаке.

Влада РС донијела је на сједници и одлуку о давању сагласности на расподјелу 473.000 марака Фонда за спречавање заразних болести за ову годину, као и приједлог акционог плана за реализацију Стратегије развоја трговине РС до 2022. године. Влада је задужила Министарство трговине и туризма да годишње извјештава Владу о реализацији стратегије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана