Most na Savi prioritet

V. K.
Most na Savi prioritet

Banjaluka - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je juče u Banjaluci da je izgradnja mosta na Savi jedan od ključnih prioriteta navodeći da će i u Hrvatskoj morati da se uozbilje kada je u pitanju taj projekat.

Izgradnjom mosta bio bi povezan autoput Banjaluka-Gradiška sa autoputem Beograd-Zagreb i riješen decenijski problem sa saobraćajnim kolapsom u Gradišci.

- Radiću na tome da se loši odnosi sa Hrvatskom prevaziđu i da konačno ozbiljno shvate potrebu da bude izgrađen most na Savi jer sve traje predugo - rekao je Ivanić poslije sastanka sa načelnikom Gradiške Zoranom Latinovićem.

Prvi čovjek Gradiške je istakao da se paralelno sa izgradnjom mosta mora nastaviti izgradnja obilaznice duge 5,5 kilometara.

- Imamo ogromne probleme sa saobraćajnom infrastrukturom i svakodnevne gužve. Uspjeli smo da obezbijedimo oko 3,8 miliona KM za saobraćajnicu, ali će nam trebati još otprilike toliko - kazao je Latinović navodeći da je rad Skupštine opštine blokiran kao rezultat lobiranja određenog broja ljudi i političke korupcije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana