Мост на Сави приоритет

В. К.
Мост на Сави приоритет

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је јуче у Бањалуци да је изградња моста на Сави један од кључних приоритета наводећи да ће и у Хрватској морати да се уозбиље када је у питању тај пројекат.

Изградњом моста био би повезан аутопут Бањалука-Градишка са аутопутем Београд-Загреб и ријешен деценијски проблем са саобраћајним колапсом у Градишци.

- Радићу на томе да се лоши односи са Хрватском превазиђу и да коначно озбиљно схвате потребу да буде изграђен мост на Сави јер све траје предуго - рекао је Иванић послије састанка са начелником Градишке Зораном Латиновићем.

Први човјек Градишке је истакао да се паралелно са изградњом моста мора наставити изградња обилазнице дуге 5,5 километара.

- Имамо огромне проблеме са саобраћајном инфраструктуром и свакодневне гужве. Успјели смо да обезбиједимо око 3,8 милиона КМ за саобраћајницу, али ће нам требати још отприлике толико - казао је Латиновић наводећи да је рад Скупштине општине блокиран као резултат лобирања одређеног броја људи и политичке корупције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана