Млади љекари окосница здравства у Градишкој

Милан Вујић
Млади љекари окосница здравства у Градишкој

Градишка - У здравствени систем Српске посљедњих година уложено је много, а једна од најважнијих карика у том систему су млади љекари који желе да унаприједе здравство и однос према пацијенту, а тиме и да постану окосница развоја тог система.

Рекао је то јуче министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић који је посјетио болницу у Градишци гдје је разговарао са младим докторима медицине који су у протеклих неколико мјесеци запослени у ту здравствену установу. Ријеч је о девет младих људи, који су према ријечима Богданића, својим радом и трудом заслужили да буду дио љекарског тима градишке болнице.

- Младе колеге су имале високе просјеке и у то је уложен велики труд и рад. Захвалан сам менаџменту болнице што су то препознали и омогућили им да почну да раде у оним гранама медицине за које су показали интерес - нагласио је Богданић. Истакао је да очекује да ће млади љекари веома брзо да напредују, донесу нова знања која су данас присутна у Европи и свијету, а са којима је наш систем у појединим сегментима дефицитаран, као и да уводе нове методе лијечења. Богданић је подсјетио да су у протеклих 12 година у РС грађене и обнављане болнице и набављана опрема.

- Љекари који су отишли у свијет некада ће се можда вратити да пренесу нова знања нашим љекарима. Све што радимо, на крају ће се исплатити и добићемо још квалитетнији здравствени систем који је тренутно изнад економске моћи друштва у којем живимо - нагласио је Богданић.

Директор Болнице Градишка Мирко Манојловић изразио је задовољство што су врата те установе отворена младим љекарима који су одлучили да започну своју каријеру у РС.

- Задатак нам је да их подржимо у даљем развоју, а знање је доступно ако постоји воља да се баве овом часном и тешком професијом - рекао је Манојловић који је додао да су младе колеге показале врхунску преданост и веома брзо постали важан дио колектива.

Доктор медицине Биљана Ватреш из Козарске Дубице која је медицински факултет завршила просјеком оцјена 9,45 од марта је запослена на Одјељењу неуропсихијатрије

- Веома сам захвална и срећна што сам добила прилику да радим посао за који сам се школовала и који волим јер ако човјек ради оно што воли остварује и најбоље резултате - рекла је Ватрешева. Специјализант хирургије Синиша Чикић из Градишке навео је да је четири године радио у Служби хитне помоћи Дома здравља у Градишци.

- Испунила ми се жеља да пређем у болницу. Веома сам задовољан - рекао је Чикић.

УКЦ

Драган Богданић је најавио да ће 22. септембра бити отворен реконструисани Универзитетски клинички центар (УКЦ) у Бањалуци који ће бити у рангу модерних клиничких центара у Европи.

- Ускоро треба да почнемо градњу кардиохирургије и на тај начин смо заокружили здравствени систем РС - нагласио је Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана