Млади креирају боље сутра

Срна
Млади креирају боље сутра

Бијељина - "Европска ноћ истраживача" ове године је у Бијељини под мотом "Креирајмо боље сутра" окупила бројне младе људе који својим талентима и радом популаришу науку.Организатор шесте овакве манифестације у граду је удружење "Породични круг", домаћин Центар за културу "Семберија", а њено одржавање подржали су бројни спонзори, Градска управа и домаћи привредници.

За "Европску ноћ истраживача" бијељински ученици и студенти припремили су богат и занимљив програм који траје од 17.00 до 22.00 часа, а посјетиоци могу да учествују у едукативним и креативним радионицама и да на сајму науке виде неке од иновација, експеримената и научно-истраживачких радова младих талената.


Предсједник удружења "Породични круг" Слађана Миљеновић рекла је новинарима да манифестација има и такмичарски дио - за средњошколце у експериментима и за ученике основних школа у литерарним и ликовним радовима.

Према њеним ријечима, за по три најбоља такмичара из свих области предвиђене су вриједне новчане и робне награде, као и бесплатни курсеви страних језика и путовање на Сајам књига у Београд за побједничку екипу у категорији средњих школа.

На свечаном отварању "Европске ноћи истраживача", која спаја образовање и забаву, наступили су Хор Музичке школе "Стеван Стојановић Мокрањац" и чланови Плесне школе "Фешн Марина".

Током разговора о науци, магистар биолошких наука Ирена Зарић говориће младима о хидробиологији, хемичар Драгана Ђокић Васић о теми "Зашто је добро бити хемичар", док ће професор Михаило Трифковић одржати предавање о животу и дјелу Николе Тесле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана