Млади извиђачи кампују у Ластви

Р. М.
Млади извиђачи кампују у Ластви

Требиње - Четрдесет извиђача из шест одреда из РС похађа обуку у Еко-кампу “Ушће” у Ластви код Требиња, а програм прилагођен тинејџерском узрасту спроводи се уз подршку Министарства породице, омладине и спорта РС.

У кампу бораве и најмлађи, пчелице и полетарци, који се уче основама извиђаштва.

- Никад љепша јесен у љету није била - кажу мјештани “Ушћа” описујући љето које је већ дубоко закорачило у јул, а које баш и не иде наруку младим извиђачима и спортистима из РС, али ни гостима из Србије и Црне Горе, који су се заједно с њима окупили у кампу. Старјешина Одреда извиђача Требиње Небојша Ратковић прича да је дисциплина у кампу на високом нивоу.

- Дјеца изузетно прихватају све обавезе и сви смо и те како задовољни. Једино расположење квари рјечица Сушица, која је поприлично хладна - каже Ратковић. Камп је, истиче, од оснивања до данас превазишао и најсмјелија очекивања.

- Ове сезоне, захваљујући “Водама РС”, направљено је 40 метара потпорног зида, а ми смо направили надстрешницу и ограду и камп додатно уљепшали - истиче он.

Један од руководилаца одреда извиђача “22. април” из Бањалуке Данијела Митрашиновић у кампу борави од првог дана. Она, њен супруг и дјеца, сви су извиђачи.

- Прва два дана боравка за младе извиђаче знају бити најтежа. Међутим, они се одвикну од мобилних телефона и таблета, и већ трећи дан у потпуности се укључују и уживају у сваком тренутку - каже Данијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана