Mladi iz svih stranaka u Bijljini jedinstveni u humanoj akciji

Mladi iz svih stranaka u Bijljini jedinstveni u humanoj akciji 27.09.2017 22:51 | Srna

Bijeljina - Građani Bijeljine večeras su velikim odzivom na donatorski koncert za uređenje sportskog igrališta nove područne škole u gradu podržali zajedničku akciju mladih iz svih političkih partija i brojnih udruženja u Bijeljini.

Nikoleta Vračević je, u ime Organizacionog odbora ove humane akcije "Zajedno do cilja", ocijenila da su mladi u politici napravili veliki iskorak i pokazali jedinstvo u ostvarivanju boljih uslova za život u Bijeljini.

Ona je rekla da će sportsko igralište najviše koristiti učenici nove područne škole "Vuk Karadžić" čija se izgradnja završava na Ledincima, ali i mališani koji žive u ovom velikom gradskom naselju.

"Mladi ljudi su prevazišli okvire ličnih interesa i okupili se oko ideje da pomognu onima kojima je to neophodno, jer su djeca godinama pohađala nastavu u neuslovnim prostorijama stare školske zgrade, a ovo polugodište su u prostorijama Doma učenika", podsjetila je Vračevićeva.

Oko ideje da udruženim snagama pomognu učenicama iz takozvane Male škole u Račanskoj ulici okupljeni su predstavnici omladine političkih partija PDP, SDS, SNSD, DNS, SP i SRS, zajedno sa članovima Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe", Udruženja mladih "BUM" i "Zavičajnog udruženja Tuzlaka".

Na donatorskom koncertu u Centru za kulturu "Semberija" nastupili su bariton Siniša Pajić - profesor muzike u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini, učenica ove škole Valentina Mec, Hor "Srbadija", recitatori iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" i besjednik Đorđe Mirković, maturant bijeljinske Gimnazije.

Valentina Mec rekla je novinarima da se uvijek odaziva pozivu na humanitarne koncerte, a ovaj put je njeno zadovoljstvo veće jer pomaže učenicima škole koju je i sama završila.

Pajić je pohvalio mlade u politici za ovaj zajednički projekat i ocijenio da je to primjer gradskim čelnicima kako se konačno može raditi i nešto što nije samo lični interes.

Pajić je sa Valentinom Mec i brojnim prijateljima pred bijeljinskom publikom izveo moderniji program filmske i zabavne muzike.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Predrag Račanović ranije je najavio da bi novi školski objekat u Bijeljini trebalo da bude useljen od drugog polugodišta ove školske godine.

U novoj školi nastavu će pohađati više od 350 učenika od prvog do petog razreda raspoređenih u 15 odjeljenja.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica