Млади из свих странака у Бијљини јединствени у хуманој акцији

Млади из свих странака у Бијљини јединствени у хуманој акцији 27.09.2017 22:51 | Срна

Бијељина - Грађани Бијељине вечерас су великим одзивом на донаторски концерт за уређење спортског игралишта нове подручне школе у граду подржали заједничку акцију младих из свих политичких партија и бројних удружења у Бијељини.

Николета Врачевић је, у име Организационог одбора ове хумане акције "Заједно до циља", оцијенила да су млади у политици направили велики искорак и показали јединство у остваривању бољих услова за живот у Бијељини.

Она је рекла да ће спортско игралиште највише користити ученици нове подручне школе "Вук Караџић" чија се изградња завршава на Лединцима, али и малишани који живе у овом великом градском насељу.

"Млади људи су превазишли оквире личних интереса и окупили се око идеје да помогну онима којима је то неопходно, јер су дјеца годинама похађала наставу у неусловним просторијама старе школске зграде, а ово полугодиште су у просторијама Дома ученика", подсјетила је Врачевићева.

Око идеје да удруженим снагама помогну ученицама из такозване Мале школе у Рачанској улици окупљени су представници омладине политичких партија ПДП, СДС, СНСД, ДНС, СП и СРС, заједно са члановима Удружења дјеце погинулих бораца "Насљеђе", Удружења младих "БУМ" и "Завичајног удружења Тузлака".

На донаторском концерту у Центру за културу "Семберија" наступили су баритон Синиша Пајић - професор музике у Музичкој школи "Стеван Стојановић Мокрањац" у Бијељини, ученица ове школе Валентина Мец, Хор "Србадија", рецитатори из Основне школе "Вук Караџић" и бесједник Ђорђе Мирковић, матурант бијељинске Гимназије.

Валентина Мец рекла је новинарима да се увијек одазива позиву на хуманитарне концерте, а овај пут је њено задовољство веће јер помаже ученицима школе коју је и сама завршила.

Пајић је похвалио младе у политици за овај заједнички пројекат и оцијенио да је то примјер градским челницима како се коначно може радити и нешто што није само лични интерес.

Пајић је са Валентином Мец и бројним пријатељима пред бијељинском публиком извео модернији програм филмске и забавне музике.

Директор Основне школе "Вук Караџић" Предраг Рачановић раније је најавио да би нови школски објекат у Бијељини требало да буде усељен од другог полугодишта ове школске године.

У новој школи наставу ће похађати више од 350 ученика од првог до петог разреда распоређених у 15 одјељења.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица