Млади дружењем јачају заједништво

Срна
Млади дружењем јачају заједништво

Требиње - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић вечерас је у Требињу отворила 21. сусрете младих Републике Српске, поручујући да млади дружењем јачају заједништво и превазилазе све предрасуде.

Давидовићева је истакла да ову традиционалну манифестацију подржавају предсједник Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта и Град Требиње, јер је омладина значајан дио друштва у који треба улагати и помоћи јој да реализује своје замисли и идеје.


"Најбитније је да они нису инертни, тако да ће имати прилику да своју креативност покажу и у наредна четири дана кроз различите едукативне радионице", рекла је Давидовићева, додајући да ће на тај начин да се уче и активизму и како да постану битан политички фактор у својим општинама.

Давидовићева је нагласила да институције Републике Српске као и локалне заједнице раде доста за ову популацију, али да сви заједно треба још више да допринесу побољшању статуса омладине - по питању запошљавања, те студирања.

Она је истакла да су сусрети окупили 200 младих из Републике Српске и 30 гостију из кровних омладинских организације Федерације БиХ и региона.

Замјеник начелника општине Требиње Мирко Ћурић истакао је да је ова локална заједница у складу са могућностима увијек спремна да подржи младе, наглашавајући да је Град ову манифестацију подржао са одређеним средствима.

"Локална администрација је спремна да младима пренесе искуства у раду, јер ће им бити неопходна у њиховим будућим позивима", рекао је Ћурић.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Данијела Топић истакла је да је манифестација едукативног, спортског, културног и забавног карактера, наглашавајући да ће током четири дана бити одржано низ садржаја који ће младима дати информације о свим приликама у Републици Српској и регији.

"Циљ манифестације је да повежемо младе људе из Републике Српске и из регије који ће своје идеје моћи да реализују и по завршетку сусрета", рекла је Топићева и напомену да су учесници из 47 општина из Републике Српске, те Србије, Црне Горе, Федерације БиХ.

Током одржавања манифестације планиране су едукативне радионице из области: прва помоћ, медији, театар, развој пројектних апликација за почетнике и лични и организациони развој и активизам.

Биће одржане презентације Министарства породице омладине и спорта, Регионалне канцеларије за сарадњу младих Западног Балкана, Омладинског савјета Републике Српске и кровних омладинских организација из региона, затим презентације Омладинске политике Републике Српске од 2016. до 2020.године.

Планирани су и бројни туристички излети и спортска такмичења, као и забавни програм.

Сусрети младих трајаће од 23. до 27. августа, а учесници су смјештени у Дому ученика у Требињу.

Сусрети младих Републике Српске су традиционална омладинска манифестација која се сваке године одржава крајем љета на једној од локација у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана