Младен Грујичић, начелник Сребренице: Савјет министара од обећана два милиона није уплатио ни марку

Агенција
Младен Грујичић, начелник Сребренице: Савјет министара од обећана два милиона није уплатио ни марку

Сребреница - Начелник Сребренице Младен Грујичић тврди да Савјет министара БиХ од обећана два милиона марака на Инвестиционо-развојној конференцији прије три године за развој те општине до данас није уплатио ниједну марку.

Наглашава да се у Сребреницу протеклих година слило више стотина милиона марака, а да су ефекти улагања минимални, што је посљедица континуираног одласка становништва. Грујичић је истакао да помоћ за Сребреницу није трошена транспарентно, за шта је, како каже, одговорна власт из Сарајева и бивша локална власт, која је више од двадесет година водила погрешну политику.

Он истиче да је за годину и по нова власт реализовала низ пројеката који су препознатљиви на терену. Истакао је отварање фабрике грађевинских контејнера, гдје је посао добило 25 радника. У новом погону за производњу млијека и млијечних производа ове године биће запослено 27 радника и у ту производњу укључено је више од 200 фармера са сребреничке регије. У погону металске индустрије у Скеланима већ ради 30 људи, а у току је и реализација пројекта за покретање производње у још два погона, тако да ће у овој години бити запослено 150 радника.

- Када је ријеч о инфраструктури, у овој години асфалтирано је више од пет километара путева, а реконструисано више од 40 километара локалних путних праваца. Захваљујући Влади Србије реконструисана је главна градска саобраћајница с тротоарима, изграђен нови вртић и тротоари од Солоћуше до града. Уређена су три спортска терена поред средње и основне школе, као и низ мањих пројеката - нагласио је Грујичић. Од Инвестиционо-развојне конференције до краја прошле године Влада Србије овој општини уплатила је шест милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана