Mještani žele da sagrade kuću starici u selu Branešci kod Čelinca

J. D.
Mještani žele da sagrade kuću starici u selu Branešci kod Čelinca

Čelinac - Mještani sela Branešci kod Čelinca pokrenuli su akciju prikupljanja novca za izgradnju kuće starici Petri Popović (89), koja živi u trošnom kućerku bez osnovnih uslova za život.

Dotrajao krevet, oronuli šporet i nekoliko šerpi sve je što ova starica ima pod krovom, kojem svako nevrijeme prijeti da ga razruši. Organizatori akcije se nadaju da će novac prikupiti u prvim mjesecima ove godine kako bi što prije krenuli u gradnju i starici omogućili uslove za život dostojne čovjeka.

- Akciji se odazvalo već nekoliko ljudi koji su obećali uplatiti novac, a očekujemo i pomoć naših mještana koji rade u inostranstvu - rekao je jedan od organizatora akcije Darko Regojević, te je pozvao sve koji imaju mogućnosti da im pomognu u ovoj humanoj misiji.

Akciju je podržao i Savjet mjesne zajednice Branešci sa još nekoliko mještana, a više informacija građani mogu dobiti pozivom brojeva telefona Darka Regojevića 066/058-732 i Anđelka Pezića 065/250-403.

Svi koji žele da pomognu ovoj starici mogu da uplate novac na broj žiro-računa: 555-10000-309-264-78 kod Nove banke a.d. Banjaluka, na ime Darko Regojević, a za svrhu uplate navesti pomoć za izgradnju kuće Petri Popović iz Branešaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana