Мјештани села у општини Челинац очајни због путева

ATV
Мјештани села у општини Челинац очајни због путева

Сви путеви не воде у Мемиће, Балте и Каблове у општини Челинац. Оних неколико који воде, и нису баш проходни и сигурни.

Оштро камење сијече гуме, причају мјештани које смо затекли како склањају камење са пута. Умјесто на њивама, данима раде на путевима јер, како кажу, има и старијих људи који се тешко крећу. Недељку Ђурићу испред куће стоји хрпа камења.

“Људи овдје, ево, види се какво је стање да се не може проћи ничим. Материјал имамо овдје четири-пет километара који одговара за пут”, каже Ђурић.

Путем иду и дјеца па прескачу камење, кажу мјештани. Колико су путеви проходни увјерила се и наша екипа.

“За ово су паре узете, а нама довукли земљу. Нама не треба земља, имамо ми земље. Ја сам видјела кад су прошли камиони. Ја кажем вози се земља, они кажу вози се пијесак. Какав пијесак, оно је земља. И тако.., на томе се завшило. Ја нисам могла, ја ходам са штапом”, прича Радојка Ђурић.

“Видите да ово као да су препеке, као барикаде, да не можемо поћи даље. Што нам бар нису послали ваљак да ово потаремо мало. Ове пећине по путу. Мораш излазити из аута па бацати у жито лијево-десно да би прошао”, прича Раде Ђурић.

Побацали су нам камење по путу, тврде Ђурићи. Сада су, кажу, умјесто помоћи добили само додатне проблеме.

Камен на камену. Тако мјештани неколико села у општини Челинац описују своје путеве. Њиховим путем дневно прође неколико стотина људи. И не би ту ништа чудно било да у својим свакодневним обавезама не морају да склањају камење са пута.

Из Општине Челинац кажу да ће проблеме ријешити ако уопште и постоје. Начелник Момчило Зељковић каже да је неким путевима лично прошао и увјерио се да је све како треба.

“Ја сам лично прошао путем од Поповца кроз село Каблове и кроз Шахиновиће све до Мемића и лично сам се увјерио да је та санација пута потпуно уредна и у складу са очекиваним квалитетом. Овај други дио пута који повезује Балте и Поповац нисам прошао и не могу да дам коментар”, каже начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Мјештани, ипак, не вјерују. Кажу да су надлежни своје завршили. Након прве кише, тврде, неће имати само камење, него и блато на путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана