Mještani mrkonjićkog sela Baljvine zbog medvjeda izlaze na protest

M. L.
Mještani mrkonjićkog sela Baljvine zbog medvjeda izlaze na protest

Mrkonjić Grad - Mještani sela Baljvine kod Mrkonjić Grada najavili su u petak da će, ako nadležni uskoro ne nađu rješenje za mečku i dvoje mečića koji prave štetu domaćinstvima, organizovati protest ispred opštine.

Tri noći zaredom mečka je dolazila u domaćinstva i uništila nekoliko košnica. Posljednji se pod šapom gladne divljači našao pčelinjak Predraga Savića.

- Uništene su tri košnice. Sve sam prijavio u opštinu i Lovačko udruženje "Lisina". Tražimo od nadležnih da riješe ovaj problem prije nego što neko od mještana nastrada - kazao je Savić.

Mještanin Branko Lakić, koji je pretrpio štetu prije nekoliko dana, kazao je da su u petak na lice mjesta izašli opštinski inspektor i lovočuvar i napravili zapisnik.

- Očekujemo nadoknadu štete. Ako se to uskoro ne desi, a medvjed nastavi da hara selom, protestovaćemo ispred opštine - kazao je Lakić.

Prije nego što joj se osladio med, mečka je u Baljvinama u jednom domaćinstvu provalila u svinjac i ubila svinju.

U Lovačkom udruženju "Lisina" u petak nisu odgovarali na naše pozive, a u opštini Mrkonjić Grad nam je rečeno da je inspektor na terenu i da nam ne mogu dati više informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana