Мјештани мркоњићког села Баљвине због медвједа излазе на протест

М. Л.
Мјештани мркоњићког села Баљвине због медвједа излазе на протест

Мркоњић Град - Мјештани села Баљвине код Мркоњић Града најавили су у петак да ће, ако надлежни ускоро не нађу рјешење за мечку и двоје мечића који праве штету домаћинствима, организовати протест испред општине.

Три ноћи заредом мечка је долазила у домаћинства и уништила неколико кошница. Посљедњи се под шапом гладне дивљачи нашао пчелињак Предрага Савића.

- Уништене су три кошнице. Све сам пријавио у општину и Ловачко удружење "Лисина". Тражимо од надлежних да ријеше овај проблем прије него што неко од мјештана настрада - казао је Савић.

Мјештанин Бранко Лакић, који је претрпио штету прије неколико дана, казао је да су у петак на лице мјеста изашли општински инспектор и ловочувар и направили записник.

- Очекујемо надокнаду штете. Ако се то ускоро не деси, а медвјед настави да хара селом, протестоваћемо испред општине - казао је Лакић.

Прије него што јој се осладио мед, мечка је у Баљвинама у једном домаћинству провалила у свињац и убила свињу.

У Ловачком удружењу "Лисина" у петак нису одговарали на наше позиве, а у општини Мркоњић Град нам је речено да је инспектор на терену и да нам не могу дати више информација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана