Mještani čelinačke ulice Voje Mitrova žale se na slab pritisak vode

Glas Srpske
Mještani čelinačke ulice Voje Mitrova žale se na slab pritisak vode

Čelinac - Mještani čelinačke ulice Voje Mitrova, koji godinama kubure sa slabim pritiskom vode, ogorčeni su na nadležne jer im, kako kažu, već treću godinu obećavaju da će ovaj problem riješiti, ali je sve ostalo na riječima.

Kažu da tokom dana jedva imaju vodu, a nerijetko se dešava da su njihove slavine potpuno suve, dok računi redovno stižu.

Mještanka Jasmina Jerilović ispričala je da su nadležni još u julu poručili da je sve spremno za početak izgradnje bazena kojim će ovaj problem biti riješen.

- Tada su rekli da je samo pitanje dana kad će početi radovi. Prošlo je više od tri mjeseca, a problem još nije riješen. Ni istuširati se ne možemo kako treba, dok o pranju odjeće u veš-mašini mogu samo da sanjam. Komšije zbog problema sa vodom odlaze iz Čelinca, jer ni u 21. vijeku nemamo normalne uslove za život - požalila se Jerilovićeva.

Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković istakao je da je u toku realizacija projekta snabdijevanja vodom kompletne opštine.

- Trenutno rješavamo problem snabdijevanja vodom u mjesnim zajednicama Markovac i Osječko. Po završetku ovih radova poboljšaće se i snabdijevanje vodom u ulici Voje Mitrova - kazao je Zeljković.

Dodao je da brzina radova zavisi od vremenskih prilika, te da je u MZ Markovac trenutno u toku postavljanje šahtova, dok majstori istovremeno u Osječkom prave bazen.

D. S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana