Mještani Trebinja s radošću iščekuju gradnju hrama

R. Mi.
Mještani Trebinja s radošću iščekuju gradnju hrama

Trebinje - Vlada Srbije uplatila je 400.000 evra za izgradnju duhovnog centra u trebinjskom selu Mrkonjići, a gradonačelnik toga grada Luka Petrović kaže da će u narednih desetak dana biti prezentovano idejno rješenje za izgradnju.

- Mogu sa radošću da potvrdim da je novac uplaćen. Nakon prezentacije idejnog rješenja koje je usvojeno slijedi izrada projekta na osnovu kojeg će biti raspisan tender za izvođača radova. Rok za ove aktivnosti je oktobar - kaže gradonačelnik Petrović.

Predsjednik Crkvenog odbora u selu Mrkonjići Rade Bošković ističe da je narod presrećan.

- Veliko hvala dugujemo Vladi Srbije pogotovo predsjedniku Aleksandru Vučiću. Ne samo njemu nego i svima iz RS koji su pomogli da dođe do realizacije ove ideje. Mrkonjići su ne samo svetilište Popovog polja i Hercegovine nego i srpstva uopšte - ističe Bošković.

U Mrkonjićima su mještani, prije nekoliko mjeseci, počeli složno i sa osmijehom da preuređuju staru zgradu osnovne škole sa željom da je pretvore u parohijski dom i konak. Sada kažu da sa Božijom pomoći i velikom radošću iščekuju početak podizanja hrama koji će biti mjesto sabranja srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana