Mještani Kukulje i Nova Ves pjesmom dočekali asfalt

D. J.
Mještani Kukulje i Nova Ves pjesmom dočekali asfalt

Srbac - Više desetina domaćinstava u Kukuljama i Novoj Vesi konačno je dočekalo da asfalt prođe kroz ta srbačka sela nakon što je završena rekonstrukcija puteva u dužini od skoro sedam kilometara.

U Novoj Vesi je položen asfalt na dionicu dugu 478 metara, koja prolazi kroz zaselak Radojičići, a u Kukuljama je asfaltirana i preostala putna dionica planirana za ovu godinu u dužini od 2,2 kilometra.

Prethodno su u Kukuljama od septembra do novembra rekonstruisana 4,2 kilometra lokalnih puteva, tako da su mještani ovog sela dobili novi asfalt dug 6,4 kilometra.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kukulje Radojica Vidović kaže da su mještani znali da proslave završetak ove važne investicije za njihovo selo.

- Okupljali smo se oko građevinskih mašina koje su danima radile do kasno u noć i uz pjesmu ih dočekivali i ispraćali. Mnogo nam znači što smo dobili novi asfalt, a pogotovo što smo dobili i novi društveni dom, koji je oživio društveni život u selu, tako da su Kukulje postale centar društvenih zbivanja ljevčanskog kraja - rekao je Vidović.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da je jedan dio novca obezbijedila Vlada RS, a najveći iznos je stigao u okviru programa Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede.

- Na ovaj način završili smo radove u pet od ukupno osam sela predviđenih ovim programom. Novi asfalt je još stigao u Korove, Kaoce i Dugo Polje, a narednih sedmica će započeti radovi u Razboju Ljevčanskom, Liliću i Sitnešima - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana