Мјештани Јурковице код Градишке добили асфалт

М. В.
Мјештани Јурковице код Градишке добили асфалт

Градишка - Начелник општине Градишка Зоран Аџић јуче је свечано пустио у употребу новоасфалтирану дионицу пута у мјесној заједници Средња Јурковица, дужине 1.000 метара, у чију изградњу је уложено 80.000 КМ.

Аџић је рекао да је новоасфалтирана дионица пута, која повезује Средњу Јурковицу са Трновцем и основном школом у Турјаку, веома значајна за мјештане и саобраћање школских аутобуса.

- Жељели смо да почнемо асфалтирање овог пута који је дуг око четири километра. Сада смо заједно са мјештанима урадили километар, у складу са нашим могућностима и планом улагања средстава од коришћења шума и шумских сортимената за ову годину - истакао је Аџић.

Он је нагласио да је циљ локалне управе да људи остану да живе у селима и својим пољопривредним газдинствима, а да за врло кратко вријеме добрим путним комуникацијама могу да стигну у Градишку и Бањалуку.

Мјештанин Предраг Љубичић, који је и одборник у Скупштини општине Градишка, навео је да је овај пут веома значајан за опстанак основне школе у Турјаку, коју похађа 11 ученика из Средње Јурковице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана