Mještani Hrida opet spriječili gradnju parkirališta

Srna
Mještani Hrida opet spriječili gradnju parkirališta

Srebrenica - Tridesetak mještana bošnjačke nacionalnosti iz srebreničkog naselja Hrid danas su ponovo spriječili izgradnju parkirališta kod motela "Alić" na ulazu u tu slijepu ulicu.

Radnici "Zvornikputeva" danas su kao i prije dva dana prekinuli radove, a predstavnici mještana uputili se u zgradu opštine da protestuju.


Oni su protiv izgradnje parkirališta jer smatraju da će otežavati saobraćaj i onemogućiti ulazak teretnih vozila u njihovu ulicu.

Mještani tvrde da je u pitanju lični interes vlasnika motela, koji nema zemljište za izgradnju parkirališta i nastoji da ga izgradi za svoje potrebe na opštinskom zemljištu i da blokira njihovu ulicu.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Bojan Josipović kaže da su stručna lica utvrdila, da izgradnja parkirališta za pet vozila kod motela, neće dovesti do zatvaranja Ulice Hrid jer će širina ulice biti tri i po metra.

"Rekao sam mještanima da omoguće izgradnju parkirališta, a ako se kasnije utvrdi da ono otežava promet i zatvara ulicu ponovo ćemo taj prostor vratiti u sadašnje stanje", naveo je Josipović.

Radovi su danas obustavljeni i neizvjesno je kako će ovaj spor biti riješen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana