Mještani Dvorina dobili novi most

D. J.
Mještani Dvorina dobili novi most

Srbac - U Dvorinama kod Srpca pušten je u upotrebu novi most preko rječice Gornje Ine.

Njegova izgradnja je koštala oko 100.000 maraka, a novac je obezbijeđen putem Evropske investicione banke u okviru projekta "Upravljanje rizikom od poplava u RS".

- Ovo je deveti most koji je urađen u protekle tri godine na području srbačke opštine. Za nekoliko dana počinje gradnja i desetog mosta u Gornjim Korovima na rječici Osovici, a u planu je sanacija i izgradnja mostova na još nekoliko lokacija - rekao je načelnik opštine Srbac Drago Ćirić.

Dvorine su prošle godine bile četiri puta na udaru poplava, zbog čega je nedavno podignut i odbrambeni nasip u dužini od 2,5 kilometara, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno oko 12.000 maraka. Pored izgradnje nasipa, očišćeno je i korito rječice Ine, koja je više puta plavila okolna domaćinstva.

- Kandidovao sam prije nekoliko dana kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS četiri nova projekta u sklopu prevencije od poplava. Njihova vrijednost je oko milion maraka i za sada postoje velike šanse da bi svi mogli biti realizovani - istakao je Ćirić.

Prema njegovim riječima, nedavno su podignuta i dva nasipa na Vrbasu u Razboju Ljevčanskom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana