Mještana Mašića kod Gradiške ne žele drveni most

M. V.
Mještana Mašića kod Gradiške ne žele drveni most

Gradiška - Mještani sela Mašići kod Gradiške ogorčeni su na Opštinsku upravu koja, kako tvrde, umjesto betonskog hoće da im izgradi drveni most.

Ističu da je oko hiljadu mještana ostalo odsječeno od svijeta jer ne mogu da koriste most koji je oštećen u poplavama i dodaju da je nedopustivo da se gradi drveni most, jer su i prije 50 godina imali betonski. Mještanin Mašića Ostoja Kojić kaže da drveni most ne bi bio dugoročno rješenje.

- Preko mosta prelaze putnička vozila, mehanizacija i autobusi i te daske ne bi dugo izdržale. Apelovali smo da nam izgrade most kakav je bio, a sada saznajemo da će biti drveni - priča Kojić.

Mještanin Vid Đukić kaže da ratari ništa ne mogu da rade dok im se ne sagradi most.

- Pošto je ovo poljoprivredni kraj, trideset dana ništa ne možemo raditi, čekamo taj most. Saznajemo da planiraju da postave šine i fosne, što je sramota da u 21. vijeku srce Lijevča polja koristi drveni most - ističe Đukić.

U Opštinskoj upravi Gradiška kažu da je projekat gradnje mosta u Mašićima rađen u sa UNDP-om, EUFOR-om i Oružanim snagama BiH, te dodaju da će od donatora zavisiti od čega će biti podignut most.

- Opština Gradiška je izdvojila 22.000 KM za betonske radove za koje je zadužena, a tek će biti odlučeno kakav će biti most  - istakli su u Opštinskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana