Митрополит Хризостом служио Божићну литургију у Сарајеву

Срна
Митрополит Хризостом служио Божићну литургију у Сарајеву

Сарајево - Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је јутрос у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву Божићну литургију."Пошаљимо поруку свима и свакоме да је Христос Богомладенац – мир Божији међу нама.

 Гдје нема љубави и добре воље, владају пороци егоизма, себичности и исључивости", поручио је у бесједи митрополит Хризостом.

Он је нагласио да човјек, нажалост, увијек има потребу да претпоставља свој егоизам божанској доброти и његовој љубави.

"Нека Бог данас благослови све нас како би могли размјети тајну рођења Богомладенца Христа. Овај празник подсјећа нас на његово крајње смирење и унижење, на љубав и добру вољу према свима и свакоме. Данас славимо тајну овог великиог празника", рекао је митрополит дабробосански.

Митрополит Хризостом је нагласио да је уистину тајна оваплоћење и рођење Сина Божијег највећа тајна која је била скривена од постојања свијета.

"Бог постаде човјек! Бог који је апслолутан и вјечан постаде видљив и опипљив за људе и гле као један од свих нас рођених од жене. Како је то могуће, питали су се и анђели на небесима али и сама Пресвета Богородица. Свети апостол Јован открива нам ту тајну ријечима – Бог тако завоље свијет да је сина својег једнороднога дао – да сваки који вјерује у њега не погине него да има живот вјечни", рекао је митрополит дабробосански.

Митрополит Хризостом је поздравио и узоритог кардинла врхбосанске надбискупије Винка Пуљића који је присуствовао Божићној архијерејској литургији, амбасадора Србије у БиХ Станимира Вукићевића и представнике власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана