Миро Талић најбољи шахиста

М. Л.
Миро Талић најбољи шахиста

Теслић - Миро Талић из Бањалуке окитио се титулом најбољег шахисте на традиционалном 18. шаховском турниру пензионера у Теслићу, гдје је знање и вјештине на шаховским таблама одмјерило 78 пензионера.

Првопласирани Талић награђен је са 250 марака и пехаром, док је другопласираном Мили Вуковићу из Фоче припала награда од 200 марака и пехар. Треће мјесто освојио је Невенко Медић, који је такође награђен пехаром и износом од 150 марака.

- Све је протекло у најбољем реду. Такмичари су поштовали правила игре, а најбољи је побиједио. Осим тога, провели смо три дана дружећи се, што је значајније од такмичења - рекао је предсједник Удружења пензионера РС Раде Ракуљ.

Он је истакао да је награде добило првих десет шахиста, али да су уручене и специјалне награде.

- Титулу најстаријег такмичара понио је Миле Пећанац (85) из Лакташа, док је најбоље пласирана дама Јованка Стојчевић из Нове Тополе код Градишке. Најљепшу комбинацију у партији одиграо је првопласирани Талић - казао је Ракуљ и додао да је медијски покровитељ манифестације “Глас Српске” обезбиједио поклон књиге за учеснике, а као специјалне награде такмичарима су уручене и шаховске гарнитуре. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана