Ministar, Sonja Davidović, posjetila opštinu Srbac

Glas Srpske
Ministar, Sonja Davidović, posjetila opštinu Srbac

​​Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, posjetila je danas opštinu Srbac i sa načelnikom opštine i direktorima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” i Centra srednjih škola „Petar Kočić” razgovarala o projektu koji Ministarstvo namjerava realizovati a riječ je o neformalnoj edukaciji učenika u srednjim školama.

Prema njenim riječima, početak realizacije programa trebalo bi da bude u srednjoškolskom centru Srpcu.

„Ove aktivnosti Ministarstvo realizuje u skladu sa strateškim dokumentima Omladinskom politikom i Strategijom za unapređenje i razvoj volontiranja i cilj je da mladim ljudima predstavimo značaj volontiranja i aktivnog učešća u društvu, kao i kako mogu putem volontiranja da doprinesu razvoju svojih lokalnih zajednica” – istakla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da je cilj ovih aktivnosti edukovati mlade ljude, upoznati ih sa mogućnostima koje im se nude u lokalnim zajednicama i na nivou Republike i animirati ih da ostanu na ovim prostorima.

Načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević, izrazio je zadovoljstvo što je srednjoškolski centar u Srpcu odabran za početak realizacije ovog značajnog projekta.

„Počastvovani smo jer je riječ o značajnom projektu koji se tiče mladih ljudi, ali moram da naglasim da sam posebno zadovoljan razumijevanjem resornog ministra za teme o kojima smo razgovarali a tiču se svih resora u nadležnosti Ministarstva i očekujem podršku u narednom periodu za realizaciju tih projekata” – rekao je Dragosavljević.

Direktor srednjoškolskog centra „Petar Kočić”, Milenko Živanić, kaže da je siguran da Srbac nije slučajno izabran kao polazna tačka za realizaciju projekta.

„Mislim da će projekat biti odlično biti prihvaćen i da će dati dobre rezultate”- zaključio je Živanić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta projekat realizuje u saradnji sa Volonterskim servisom Republike Srpske i savjetima učenika, a ukoliko srednjoškolci iskažu inicijativu i interesovanje Ministarstvo je spremno finansijski podržati njihove projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana