Milioni za razvoj Hercegovine

R. Mi.
Milioni za razvoj Hercegovine

Trebinje - Predsjednik RS Milorad Dodik najavio je milionske investicije u Hercegovini, a među najznačajnijim otvaranje ove godine dijaliznog centra u trebinjskoj bolnici za koje će Vlada izdvojiti milion KM.

Dodik je rekao da će bolnica dobiti i angio-salu, zahvaljujući donaciji iz Srbije, tako da će biti riješeno pitanje hemodijalize i stvoreni uslovi za efikasnije liječenje kardiovaskularnih bolesti.

On je naveo da će prioritetan posao biti i put Ljubinje-Trebinje. Dodik je rekao da ima planove i za stvaranje boljih uslova u školi, ističući da će ove godine biti obnovljena toplotna fasada na Srednjoškolskom centru u Trebinju.

Prema njegovim riječima, neće ostati zapostavljeni ni studentski i đački domovi, a biće obnovljeno dosta škola u Hercegovini.  Dodik je poručio da će Kabinet predsjednika i Vlada RS podržati i izgradnju muzeja ikona na Crkvini.

Komentarišući sadašnju srpsku strukturu na nivou BiH Dodik je rekao da je riječ o ljudima koji su "potpuno devastirali poziciju Srpske" i pozvao građane da odbace takvu politiku Saveza za promjene, koji je nazvao "savezom za rikverc". Dodik je rekao je da je Srpska politički stabilna jer ima stabilnu skupštinsku većinu i Vladu koja izvršava sve poslove, ali da je loš njen politički položaj na nivou BiH jer je ugrožen djelovanjem Saveza za promjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana