Milići: Otvorena izložba Mladi protiv govora mržnje

Srna
Milići: Otvorena izložba Mladi protiv govora mržnje

Milići - Omladinska organizacija "Odisej" iz Bratunca, u partnerstvu sa Omladinskim savjetom Milići, večeras je u Milićima organizovala izložbu fotografija grafita koji sadrže govor mržnje, te organizovala okrugli sto o toj temi kojem su prisustvovali predstavnici omladinskih organizacija iz Milića i Bratunca.

Izložba je otvorena u okviru projekta "Mladi protiv govora mržnje", koji od aprila ove godine sprovodi Omladinska organizacija "Odisej", a cilj mu je povezivanje mladih u regiji Birač i učešće u zajedničkim akcijama na prevenciji govora mržnje u lokalnim sredinama, rekao je Srni koordinator projekta Čedomir Glavaš.


"Primijetili smo da je tih grafita sve više i da mladi ljudi često posežu za porukama te vrste, iako nisu bili ni rođeni u ratnom ili u poratnom vremenu. Ovim projektom željeli smo da pokušamo da utičemo na njihovu svijest, da uvide besmislenost ispoljavanja mržnje i netrepeljivosti u bilo kojem obliku i po bilo kojem osnovu", rekao je Glavaš.

Predsjednik Omladinskog savjeta Milići Stefan Milić rekao je da su fotografije izložene u prostorijama Omladinskog centra u Milićima, koji je otvoren za akcije te vrste.

"Nama je namjera da izložbom ukažemo na takve društvene anomalije i na ponašanje koje nije primjereno mladim ljudima", dodao je Milić.

Projekat "Mladi protiv govora mržnje" finansira američka Ambasada u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana