Миличевић покренуо иницијативу за распуштање локалне скупштине у Теслићу

Срна
Миличевић покренуо иницијативу за распуштање локалне скупштине у Теслићу

Теслић - Начелник општине Теслић Милан Миличевић упутио је данас Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске иницијативу за распуштање Скупштине општине Теслић, након што је добио подршку грађана током поступка опозива који је спроведен 3. марта, а по одлуци локалне скупштине, саопштено је из Општинске управе Теслић.

Миличевић је рекао да је званично Влади Републике Српске, односно надлежном Министарству, упутио иницијативу за распуштање локалног парламента, очекујући савјестан одговор Народне скупштине Републике Српске о овом питању.

Он је позвао највише званичнике Републике Српске да посјете Теслић.

“Данас је и званично отишао захтјев, односно позив предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, предсједнику Владе Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику да посјете Теслић, да разговарамо о перспективама и даљем развоју општине, о пројектима који су у току, као и оним пројектима које смо ми кроз План капиталних улагања замислили”, рекао је Миличевић.

Начелник општине Теслић је негирао да је он узрок опструкција односа између општинске управе и институција Републике Српске и навео да оне долазе из једног дијела теслићког СНСД-а.

Миличевић је заједно са одборницима СДС-а и СП-а напустио данашњу сједницу Скупштине општине Теслић зато што у дневни ред није уврштен извјештај Комисије за спровођење поступка опозива начелника општине Теслић, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана