Miličević: Nastavak realizacije dva višemilionska projekta u Tesliću

Srna
Miličević: Nastavak realizacije dva višemilionska projekta u Tesliću

Teslić - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević najavio je za tekuću godinu nastavak realizacije dva višemilionska projekta - vodosnadbijevanja, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, te uređenja korita rijeke Usore.

Miličević je rekao Srni da je u toku druga faza projekta "Fišer", ukupnog iznosa oko 9.000.000 KM, čijom realizacijom će se obezbijediti vodosnadbijevanje za oko tri četvrtine stanovnika ove opštine.


"Prva faza je završena postavljanjem primarne kanalizacione i vodovodne mreže u urbanom dijelu i prigradskim mjesnim zajednicima", izjavio je Miličević.

On je naveo da se u drugoj fazi dovršava primarni vod Čečavski krak, ukupne dužine 37 kilometara, od kojih je 30 kilometara već završeno.

"U okviru primarnog voda rade se i veliki rezervoari vode, od kojih je najveći u Stenjaku kapaciteta od 2.500 metara kubnih vode, kao i prateće pumpne stanice", rekao je Miličević.

On očekuje da će se radovi dovršiti do kraja tekuće godine i predstavljati dobru poziciju za polaganje sekundarne vodovodne mreže za Čečavski krak, koji obuhvata naselja Radnja, Ukrinica, Rastuša i Čečava.

Miličević je naveo da se nastavljaju i radovi na uređenju korita rijeke Usore izgradnjom obaloutvrde od Margite duž urbanog dijela grada, vrijednosti oko 2.500.000 KM, čijom izgradnjom će se riješiti problem opasnosti od poplava.

Miličević je naveo da opštinski budžet za tekuću godinu iznosi 17.250.000 KM, i u skladu sa prilivom najavio redovne aktivnosti na servisiranju osnovnih potreba opštine, između ostalog kapitalna ulaganja u infrastrukturu, podsticaje u poljoprivredi i zapošljavanje u poljoprivredi, socijalna davanja, unapređenje preduzetništva.

On je naveo da je veliki dio posla odrađen i na projektu toplifikacije, kako bi se stekli uslovi da u narednom periodu počne pilot-projekat toplifikacije užeg gradskog jezgra na bio-masu.

Zajedno sa međunarodnim institucijama u toku ove godine realizovaće se i projekti toplifikacije dvije osnovne škole u Blatnici i Tesliću.

On kaže da će grant sredstvima Vlade Hrvatske uz učešće opštine Teslić ove godine biti realizovan projekat izgradnje mosta kod Slatine koji vodi prema Kondžilu.

Miličević je zadovoljan radom lokalne Kancelarije za dijasporu, za koju kaže da je značajno unaprijedila komunikaciju sa sugrađanima u inostranstvu, ubrzala njihove administrativne poslove, ali i motivisala da određeni broj privrednika uloži u Teslić i otvori pogone na nivou malih i srednjih preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana