Милан Пејић реизабран за предсједника Удружења Илиџанаца

Срна
Милан Пејић реизабран за предсједника Удружења Илиџанаца

Источно Сарајево - Предсједник Завичајног удружења Илиџанаца и пријатеља Илиџе и даље ће бити Милан Пејић, одлучено је на изборној скупштини која је одржана вечерас у Источном Новом Сарајеву.

Пејић је окупљеним члановима овог удужења захвалио на указаном повјерењу и на томе што су препознали рад и резултате које је актуелно руководство остварило у протекле четири године, те обећао да ће и у наредном мандату наставити да чувају и његују традицију илиџанских Срба.


"У протекле четири године базирали смо се на његовање традиције завичаја из којег долазимо, односно, наше Илиџе. Ми смо послије Дејтонског споразума углавном преселили у Источно Сарајево, али смо наставили да његујемо успомену на све оно што се тамо кроз историју дешавало", рекао је Пејић.

Према његовим ријечима, залагањем и напорима Завичајног удружења Илиџанаца и пријатеља Илиџе, у протекле четири године обновљена су два споменика у порти Храма Светог Саве у Блажују.

"Обновили смо споменик палим жртвама у Другом свјетском рату које су стријељале усташе, и споменик који је посвећен жртвама које су убили Аустроугари 1914. године. Мислим да је то било веома значајно и емотивно за многе људе и потомке, јер су ти споменици временом били руинирани и оштећени у протеклом рату", истакао је Пејић.

Он је нагласио да је Завичајно удружење Илиџанаца и пријатеља Илиџе финансијски помогло страдалима од поплава, тако што су средства директно уплатили на збирни рачун Републике Српске за поплаве, а помогло је и бројна болесна лица и социјално угрожене породице.

Он је подсјетио да је Завичајно удружење Илиџанаца и пријатеља Илиџе регистровано у априлу 2014. године, те да је у том моменту бројало више од 400 чланова, али да је тренутно активно око 130 чланова.

Пејић је додао да су рад овог удружења финансијски у неколико наврата помогли град Источно Сарајево, те општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана