Мијић спасио девети живот: Ухватио дјечака који је умало пао под возић

nezavisne.com
Мијић спасио девети живот: Ухватио дјечака који је умало пао под возић

Козарска Дубица - У биографију легендарног Зорана Мијића Мрмија из Козарске Дубице под редним бројем девет уписан је још један спасени живот, јер је овај пут, прије неколико вечери, ухватио свог двоипогодишњег суграђанина, који је умало пао под возић у локалном луна-парку.

Тиме је дубички голман и хуманиста још једном доказао да се увијек налази у право вријеме на правом мјесту, тако да, већ годинама, отима људе од сигурне смрти.

Говорећи о свом деветом подвигу, за “Независне” прича да је, идући на трчање у спортску дворану, пролазио кроз луна-парк и зачуо галаму.

“Видио сам малог како је откопчао сигурносни појас на возићу и почео падати. Нога му је већ била доље и кренуо је да пада главом. Дотрчао сам и успио га извући да га возић не прегази”, прича надалеко познати херој.

Оцјењује да је ову незгоду секунда дијелила од трагедије, али је успио брзо одреаговати, при чему је повриједио своју ногу.

“Људи ми честитају. Захвалио ми је и Мирослав Петковић, отац дјечака, а честитао ми је и власник луна-парка. Стижу ми бројни позиви подршке и захвалности, као и поруке на друштвеним мрежама”, испричао је Мијић, који је прошлогодишњи добитник награде “Јелена Трикић - Мајка Храброст” за подвиг године, у склопу манифестације “Личност године ин мемориам Жељко Копања”, коју организују “Независне”.

Мијић, сабирајући утиске након спасавања малог суграђанина, каже да је веома поносан.

“Овакви догађаји на мене остављају огромне трауме. Од тада сам трећи пут у Дому здравља. Ово је девети пут како сам спасао живот. Досад имам 50 одликовања, а БиХ ћу представљати 21. децембра у Даблину у Ирској за понос Европе. То је велика част”, наглашава Мијић.

Мијићеву причу потврђује и дјечаков отац Мирослав Петковић, који додаје да је до незгоде дошло када је с породицом посјетио луна-парк.

“Ставили смо синчића напријед на возић. Возио се два круга и хтио је изаћи. Прошао је на другу страну, до које нисам успио дотрчати. Заглавила му се нога. Утом је Мрми притрчао и спасио га. Могао је пасти под возић и питање је шта би било”, прича захвални отац за “Независне”.

Додаје да Мрмија познаје и да су добри другови.

“Не знам шта да вам кажем, то је нека виша сила”, наводи Петковић, упитан како тумачи то што се Мрмију сличне ситуације догађају девети пут.

Популарном Мрмију, дакле, у животу не мањка узбуђења и акције. Током фудбалске каријере на терену је спасио три живота, а ван њега у разним ситуацијама још шест. Дубичани се због гомиле разлога поносе својим суграђанином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана