Među maloljetnim prestupnicima u Bijeljini i četiri djevojčice

Srna
Među maloljetnim prestupnicima u Bijeljini i četiri djevojčice

Bijeljina - 18 maloljetnika koje je Policijska uprava /PU/ Bijeljina za pola godine prijavila tužilaštvima zbog izvršenja krivičnih djela nalaze se i četiri djevojčice, rekla je Srni portparol PU Bijeljina Aleksandra Simojlović.

U prošloj godini policija je u Bijeljini tužilaštvu prijavila 34 maloljetna počinioca krivičnih djela i svi su muškog pola, a među njima je sedam djece uzrasta do 14 godina koja su krivično neodgovora lica, 16 maloljetnika do 16 godina i 11 maloljetnika uzrasta od 16 do 18 godina.

Oni su počinili 15 krađa u gradu i četiri teške krađe, razbojništvo, oštećenje tuđe stvari, ali i nanošenje teške tjelesne povrede i ugrožavanje sigurnosti.

Po osnovu prekršaja policija je tokom 2016. godine evidentirala 33 maloljetnika u Bijeljini.

U informaciji o maloljetničkoj delinkvenciji, koja će 21. jula biti razmatrana u Skupštini grada, navodi se da je Osnovni sud u Bijeljini prošle godine u krivičnom referatu maloljetnicima izrekao jednu zavodsku mjeru upućivanja u vaspitno-popravni dom, dva ukora, tri vaspitne mjere pojačanog nadzora organa socijalnog staranja i četiri vaspitne mjere pojačanog nadzora roditelja.

Maloljetnicima koji su počinili prekršaje izrečena je jedna uslovna osuda, dvije mjere pojačanog nadzora organa socijalnog staranja i 29 ukora, a riječ je uglavnom o prekršajima iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Centar za socijalni rad Bijeljina je u 2016. godini registrovao 76 maloljetnika sa različitim oblicima devijantnog ponašanja, od kojih su njih 34 bila i u sukobu sa zakonom, a 17 ih je počinilo prekršaje.

Kroz Dnevni centar za djecu u riziku u Bijeljini je u istom periodu prošlo 68 djece sa društveno neprihvatljivim ponašanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana